Author Topic: network-manager  (Read 852 times)

Claudiu

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
network-manager
« on: December 25, 2008, 10:29:23 pm »
A patit-o cineva cu Network-manager?eu da!am instalat Debian lenny (metoda netinstall);toate bune si frumoase pana la conexiune
Placa de retea nu, browserul dadea o eroare....aveam nevoie ca de aer de pachetul asta pentru conectarea la un VPN!
Rezolvare:
de instalat network-manager si wpa_supplicant
se editeaza fisierul /etc/network/interfaces si se comenteaza toate liniile
ulterior se creeaza in /etc/default un fisier numit wpasupplicant in care scriem,,ENABLED=0"
pentru ca dupa restart sa putem avea acces la network-manager(iconita din dreapta-sus in gnome), deschidem o consola de root si:
sudo adduser numele_vostru netdev
Restartati si...totul va fi OK!

rocky

• Administrator
  • Full Member
    • View Profile
Re: network-manager
« Reply #1 on: December 28, 2008, 12:04:49 am »
in unnele cazuri network manager face figuri si pe fedora; nu stiu daca aceeasi rezolvare se aplica si la debian, dar uite link-ul cu rezolvarea aici:
http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f10.html#network

Claudiu

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
Re: network-manager
« Reply #2 on: January 02, 2009, 09:44:15 pm »
merci mult;am rezolvat-o deja;nu mai stiu tutorialul insa e clona la ceea ce e scris in link-ul dat de tine, insa pentru Debian;
nu reuseam de fapt sa inteleg ce se intampla la instalarea/updatarea Gnome;drept pentru care am luat pachet cu pachet si le-am instalat, asa am aflat de ,,beleaua" de network-manager;curios e ca in versiunea de pe Etch nu facea asemenea figuri;nici fara network-manager nu puteam sta, dar nici fara net.....:D
« Last Edit: January 02, 2009, 09:46:36 pm by Claudiu »