Author Topic: telefon LINUX  (Read 724 times)

linuxuser

• View Profile
telefon LINUX
« on: April 01, 2009, 02:41:59 am »
Fratilor, a aparut un telefon ce ruleaza un kernel linux; OPENMOKO freerunner, cu soft pe licenta GPL.

Astia au instalat (zice-se) si Androidul pe el, si e extrem de configurabil (mai nou are QT, in loc de GTK).

ASTEPT OPINII! Si asta pentru ca daca din forum se ajunge la o concluzie favorabila, fac o nebunie si il iau (cel mai aproape din Italia).

Salutare la toti si numai bine!

Claudiu

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
Re: telefon LINUX
« Reply #1 on: April 01, 2009, 10:16:11 am »
daca te tine buzunarul....
nu vreau sa par carcotas insa mi se par FITZE chestiile de genul,,ultimul model de telefon cu.." nu-stiu-ce-mama-dracului" in el...

rocky

• Administrator
  • Full Member
    • View Profile
« Reply #2 on: April 01, 2009, 10:58:44 pm »
la capitolul telefoane, smartphone mai corect spus, prefer windows mobile - are cele mai bune softuri de navigatie si suportul cel mai mare de aplicatii; plus ca la anumite modele (mio a701 de exemplu) sint firmware-uri customizate la greu de comunitate si merg excelent

intre simbian/linux si windows mobile e ripa mare ... in curind va aparea si versiunea 7 care va creste si mai mult distanta dintre ele

slackx

• Administrator
  • Jr. Member
    • View Profile
« Reply #3 on: April 02, 2009, 01:44:07 pm »
iPhone neica,  daca vrei ceva dotat. Doar ca, daca nu il si folosesti , nu are sens sa il ei doar pt fite

linuxuser

• View Profile
« Reply #4 on: April 02, 2009, 09:46:23 pm »
Fratioare, m-am uitat pe youtube si am vazut un openmoko freerunner cu xfce pe el. Are 400mhz procesorul din el, l-ar duce mintea... :)
Sincer sa fiu n-am nevoie de fitze!!! Aia rulau si mini-aplicatii plasma (kde4.x) pe el, sau cel putin asa reiese din ce vad pe net.
Repet, din ce reiese 'de pe net', are kernel linux. Asta de fapt m-ar interesa, o consola linux , fara dual-boot (gen iphone) sau alte emulari. 

Claudiu

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #5 on: April 03, 2009, 09:42:21 am »
Deci...sa concluzionam!de ce iti trebuie un asemenea telefon?